3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı 103-104-105-106-107. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Beslenme Saati Metni Etkinlik Cevapları Sayfa 103, 104, 105, 106, 107


3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Kitabı 103-104-105-106-107. Sayfa Cevapları, sağlıklı beslenmenin günlük yaşamımızdaki önemini açıklamaktadır. İlkokul 3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı MEB Yayınları Cevapları, öğrencilerin öğünlerini düzenli yapmalarını, dengeli beslenmelerini ve besin gruplarının faydalarını öğrenmelerine yardımcı olur.


“3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı 103-104-105-106-107. Sayfa Cevapları MEB Yayınları”

Ayrıca 3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı 3. Ünite Beslenme Saati Metni Etkinlik Cevapları, çocukların sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmesine katkı sağlar. Böylece 3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı 103, 104, 105, 106, 107 Sayfa Cevapları, beslenmenin başarı ve gelişim üzerindeki etkisini vurgulayarak öğrencilere yol gösterir.


“3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Beslenme Saati Metni”


3. Sınıf Hayat Bilgisi Kitabı Sayfa 103-104-105-106-107


İştahsızlık
Her sabah kahvaltıda
Yerim altı yumurta.
Yarım kilo peynir yetmeyince
Ekmek eklerim ince ince.
Akşam yemeğinde et yemem,
Ama tatlıyı hiç eksik etmem.
Zaten yemek yemeyi pek sevmem.
İştahsızlık en önemli meselem!


Soru : • Sizce yukarıdaki başlık bu şiire uygun mudur? Neden? 


Cevap : Evet, başlık şiire uygundur çünkü şiirde sağlıklı beslenmenin önemi ve yiyecek çeşitliliği vurgulanmaktadır.


Soru : • Şiirde anlatılan beslenme şekli size uygun mudur? Neden?


Cevap : Evet, şiirde anlatılan beslenme şekli bana uygundur çünkü dengeli ve çeşitli yiyecekler sağlığımı korumama yardımcı olur.


• A4 kâğıdını sıra arkadaşınız ile birlikte 4 parçaya bölünüz. İkişer ikişer
paylaşınız. Birer kâğıdı maviye, birer kâğıdı kırmızıya boyayınız.
• Aşağıdaki cümlede yer alan boşluğu bir yiyecek veya içecek yazarak tamamlayınız.


Cevap : “Sağlıklı büyümek için et, yumurta, süt  meyve, baklagiller ve sebze tüketebiliriz.”


• Cümleyi tamamlarken sağlığınız için tüketmemeniz gereken yiyecek veya içeceklere de yer veriniz. Bu şekilde arkadaşlarınızı yanıltmaya çalışınız.
• Tamamladığınız cümleyi tahtaya sırayla çıkıp söyleyiniz.
• Tahtaya çıkan arkadaşınızın cümlesini dinleyiniz. Cümle size göre doğruysa mavi, yanlışsa kırmızı kartı kaldırınız. Cümleleri kendi sağlığınız açısından değerlendiriniz. Örneğin yumurta bir kişiye göre sağlıklı bir besinken yumurta alerjisi olan birine göre sağlıklı değildir.


3. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 106 Cevapları


• Öğretmeninizin rehberliğinde 3 grup oluşturunuz.
1. grup: sabah, 2. grup: öğle, 3. grup: akşam olacak şekilde ayrılınız.
• Aşağıdaki yiyecek ve içecek listesinden grubunuzun öğününe uygun yiyecek ve içecekler seçiniz.
• Seçtiğiniz yiyecek ve içeceklerin resimlerini çizip boyayınız. Resimleri grubunuzun tabağına yapıştırınız.
• Yapıştırdığınız resimlerdeki yiyecek ve içeceklerin o öğünde hangi miktarda tüketilmesi gerektiğini yazınız. Hazırladığınız tabağı grup olarak sununuz.
• Sunumlarınızı tamamladıktan sonra aşağıdaki soruları cevaplayınız.


• Buna göre noktalı yerlere uygun mevsimin adını yazınız.


1. Tabaktaki sabah kahvaltısı sağlığımızı korumak için yeterli ve dengeli midir?


Cevap : Evet, kahvaltıda süt, peynir, yumurta, sebze ve tam buğday ekmeği bulunuyorsa yeterli ve dengelidir; fakat fazla şekerli yiyecekler eklenmişse dengeli değildir.


2. Tabaktaki öğle yemeği sağlığımızı korumak için yeterli ve dengeli midir?


Cevap : Eğer öğle yemeğinde protein (et, tavuk, baklagiller), sebze ve karbonhidrat (pilav, makarna, ekmek) dengeli bir şekilde varsa yeterlidir; çok yağlı veya çok tuzlu yiyecekler varsa dengeli sayılmaz.


3. Tabaktaki akşam yemeği sağlığımızı korumak için yeterli ve dengeli midir?


Cevap : Akşam yemeğinde sebze, protein ve az karbonhidrat yer alıyorsa dengelidir; sadece fast food veya abur cubur varsa sağlıklı değildir.


4. Bu öğünleri yiyecek olan kişi siz olsaydınız tabaklardan hangi besinleri çıkarır, tabaklara hangilerini eklerdiniz? Neden?


Cevap : Fazla şekerli tatlıları çıkarır, yerine meyve veya yoğurt eklerdim; sebze miktarını artırırdım çünkü vücudumun vitamin ve mineral ihtiyacını karşılaması için bunlar önemlidir.


3. Sınıf Hayat Bilgisi MEB Yayınları Ders Kitabı Sayfa 107 Cevapları


• Aşağıdaki tabloyu inceleyiniz. Soruları tabloya göre cevaplayınız. Cevaplarınızı yazarken kutuların başındaki numaraları kullanınız. 


1. Sağlığımızı korumak için tüketilmesi gereken besinler hangileridir?


Cevap : Sağlığımızı korumak için tüketilmesi gereken besinler 1 2 4 5 7 8 10 11 12’dir


2. Sağlığımızı korumak için tüketilmesi uygun olmayan besinler hangileridir?


Cevap : Sağlığımızı korumak için tüketilmesi uygun olmayan besinler 3, 6 9’dur.


3. Sabah kahvaltısı için uygun olan besinler hangileridir?


Cevap : Sabah kahvaltısı için uygun olan besinler 4, 7, 12’dir.


4. Öğle yemeği için uygun olan besinler hangileridir?


Cevap : Öğle yemeği için uygun olan besinler 1, 2, 5, 8, 10 ve 11’dir


5. Akşam yemeği için uygun olan besinler hangileridir?


Cevap : Akşam yemeği için uygun olan besinler 1, 2, 5, 7, 8, 11 ve 12’dir


• Yandaki metni okuyunuz. Metinde belirtilen sorunu önlemek için neler yapabileceğinizi boş bırakılan alana yazınız.

Birleşmiş Milletler’in Gıda İsrafı Raporu’na göre Türkiye’de her yıl kişi başına 93 kilogram gıda israf oluyor. Bir yılda ise yaklaşık yedi buçuk milyon ton gıda çöpe gidiyor.


Cevap : Gıda israfını önlemek için ihtiyacımız kadar yiyecek alabilir, artan yemekleri saklayabilir, son kullanma tarihine dikkat edebilir ve yemekleri planlayarak tüketebiliriz.



 

Our Score

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!